Thursday, August 28, 2014

.........

Patutnya petang esok aku terbang lagi, walaupun tak jauh. Kalau ikut plan, aku akan touchdown kat KLIA2 pada hari yang kesembilan. Tapiii.... aku hanya mampu tengok kapal tu terbang tanpa aku. Sedih, okay? Kecewa tak usah ceritalah, tapi aku kena redha. Kali ni misi aku nak back to nature gagal, tapi siapa tahu mungkin tahun depan-depan ada orang nak sponsor ke, tak pun ada yang sudi temankan, ameen.

Kereta aku masih lagi kat workshop, tak taulah bila nak settle. Rindunya lah nak merempit dengan buah hati terchenta. Mujurlah ada Cik Nani yang baik hati pinjamkan Si Merah kesayangan beliau. Dapatlah hamba pergi keje dengan selesa. Thank you Cik Nani...

Petang semalam jugak, gigih aku tengok grand final My Kitchen Rules. Dan gigih jugak aku tak ngendap result kat website MKR, nak tengok jugak kat tv. 

Season ni paling ramai contestants. Ada 2 group and each group ada 6 teams. Pastu lepas habis first round, ada pulak 3 teams penceroboh. Season kali ni jugak ada food truck dan customer's choice. 


6 teams from the first group. 


Yang ni pulak second group.


Yang paling penting adalah mamat dua orang ni sorang je sebenarnya yang aku nak tengok.


The winner goes to Bree & Jess. Seronok aku bila dorang ni yang menang sebab aku menyampah dengan team Kelly & Chloe, dorang tu cocky habis. 

  
Walau apa pun, mamat ni tetap pemenang di hati aku. Cehhh, mood gedik sudah mari... haha. Untung kot, dah ler pandai masak, sexy pulak tu. Sexy kat mata aku, kat mata korang lantaklah. 


Kalau bapaknya dah sexy, anak2 pulak dah sah2 ler kiut miut. 

Aku memang suka layan competition masak2 ni, tapi nama nak aku masuk dapur memasak tu, memang tak lah. Lagilah aku layan kalau judges handsome dan sexy. Tu yang melekat je depan tv. 

Tapi aku frust jugak, sebab Pete dah bertunang pulak. Tak sempat aku nak tackle, dah melepas lagi... haha. Erk, rasa macam nak ke Sydney lah pulak. Buat2 terserempak kat Bondi Beach. Ada sesaper nak sponsor tiket?

Gambar kat atas tu semua aku cilok dari mana2 ntah, atas bantuan cik gugel.

Aku masih lagi bersedih sebab tak boleh nak proceed misi bermesra dengan alam. Mungkin ada hikmah yang aku tak tahu.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...