Sunday, April 14, 2013

singa yang cedera

Masa aku connect to internet kejap tadi, seperti biasa MyLaunchpad sebab aku guna Maxis broadband keluar dengan berita sensasi. Selalunya aku tengok gitu2 aje. Tapi breaking news tadi buatkan aku betul2 tersentak. Lion Air terlepas runway and landed dalam laut Bali. 


Kapal ni baru lagi, B737 NG. Boleh baca details kat sini.


Gambar ni pulak aku dapat dari sini, boleh baca versi lain pulak.


Another pic.

Sebenarnya dah lama aku tak dengar Lion Air crash. Bukanlah bermakna aku tunggu dorang crash, tapi aku ingatkan safety issues dalam aviation industries kat Indonesia dah nak berakhir. Kali terakhir tahun lepas bila pesawat Sukhoi Superjet 100 terhempas kat Gunung Salak, Indonesia. Sememangnya isu keselamatan bukanlah sesuatu yang boleh dipandang ringan. Atas sebab itu jugaklah Lion Air tak dibenarkan terbang di ruang udara US dan Europe. 

Syukurlah dalam insiden ni tak ada yang kehilangan nyawa. Personally, aku cuak jugak sebenarnya bila naik kapal Indonesia ni. Kalau beli tiket AA tu, seboleh mungkin aku cari AK, kalau dah terpaksa baru aku opt to QZ. Tapi nanti aku akan fly dengan Merpati Airlines, harap2 semuanya akan selamat.


4 comments:

  1. lombok, nak ikut? ekekeke...
    lambat lagi, bln 9 nanti.. huhu

    ReplyDelete
  2. sebenarynya cuak gak nak naik merpati, tapi rasanya itu aje pilihan yang ada..hopefully, semuanya baik2 aje nanti, Anne hehehe

    ReplyDelete
  3. kan? harap2 semuanya selamat, ameen..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...