Saturday, July 21, 2012

isi minyak tanpa wang

Buat pertama kalinya hari ni aku top up fuel tanpa wang tunai. Taklah, bukan guna kad kredit pun, orang bayarkan pun bukan. 


Tapi aku guna kad ni. All this while aku cuma swipe kad ni untuk collect point masa transaction. Since tahun 2003 bila aku dah ada kereta sendiri, aku subscribe kad ni sehinggalah aku dah bertukar buah hati baru. Aku tetap setia dengan Esso dan Mobil, tapi kadang2 bila terdesak aku curang jugak!

So far, based on my experience experience orang lain aku tak tahu aku lebih selesa dengan petrol pump jenama ini compare dengan operator lain. Aku pernah guna operator X, tapi fuel aku cepat habis. So aku decide untuk terus setia dengan yang ini.

Pagi tadi aku tetiba pulak boleh terfikir nak redeem points, since guna aku tak pernah redeem pun. Cuma perlu ke kaunter, bagi tahu nak top up fuel guna points. Cashier akan check balance available and berapa banyak korang boleh guna. Tadi aku top up RM55.00 tapi aku lupa nak tengok berapa point aku yang ditolak. But then aku still tak perlu keluarkan duit.   

Oh, ini bukan iklan berbayar ye. Aku tidak dibayar oleh mana2 individu atau syarikat untuk iklan ini. Sekadar ingin berkongsi. Mungkin korang dah biasa guna, tapi bagi aku ini adalah pertama kali.


3 comments:

  1. Pernah pakai, tapi kad hilang lah pulak. Kena buat lagi ni ...

    ReplyDelete
  2. macam mana boleh hilang, wakjan? hehehe...

    ReplyDelete
  3. saya xrasa minyak jenama ni paling jimat minyak ke apa..saya rasa awak guna minyak ni mungkin sbb dkt dgn area rumah kn..dan minyak brand lain jauh.pendapat saya la :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...