Monday, June 11, 2012

moment

Dua hari ni aku mengemas bilik yang dah semacam semaknya. Macam2 lah yang aku jumpa termasuklah sebijik 'kotak kenangan' yang tersorok kat atas almari. Segala benda kat dalam tu mengimbau kenangan yang pelbagai rasanya. Aku terjumpa salinan poem yang aku pernah perform during assembly masa aku form 1. Berbelas tahun lamanya. Aku nak share kat sini sebab ianya bermakna bagi aku. 

No matter what you do
don't ever stop believing
in better times
or brighter days
There are too many possibilities
too many opportunities
too many dreams
too ever lost hope 
When time are bad
they only get better
a little encourage will
help them strong that way 
And the horizon of tomorrow
may let surprise that will
make things better than you
ever imagine 
So don't give up hope
and don't stop believing
that thing you can do 
It could be that
one of your dream
it just waiting for you
to make it come true

Benar, aku terlalu banyak impian. Ada antara impian aku yang dah kecundang, ada yang masih lagi di pertengahan perjalanan yang belum pasti hasilnya. Tapi aku tetap berimpian walaupun aku tahu kesukaran untuk menggapai bintang di langit. 

footnote: banyak rupanya segala macam kad dari peminat yang masih tersimpan. Sayang rasanya nak buang sebab all those cards are lovely! Since aku buat thoroughly cleaning process padahal semuanya dah bergelar bapak orang pun so semuanya aku campak masuk tong sampah! Settle masalah lambakan sampah sarap tak diperlukan. 


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...