Saturday, November 12, 2011

back to school

Hari ni first day I'm back to school setelah sekian lama aku tinggalkan alam pembelajaran secara formal. Sebelum ni kalau aku ambik exam pun, semuanya self study. Awalnya janggal jugak sebab dah lama tak gi sekolah. Tapi Alhamdulillah, everything goes very well.

Lecturer aku untuk subject ni sporting giler. Best sebab aku tak ngantuk pun. Malulah kalau nak tersengguk2 tahan kantuk kalau lagi 10 pasang mata segar bugar. Owh, kelas kami cuma ada 12 orang student je, campur lecturer jadilah 13. Cuma tadi ada dua orang yang absent, sebab tuntutan kerja. Untuk kelas esok, cikgu kami siap berpesan suruh bawak something untuk dimakan sebab subject untuk besok agak boring. Sepanjang aku belajar, tak pernah pun lecturer/cikgu cikgi pesan suruh bawak bahan makanan. Bukan senang nak jumpa cikgu macam ni, korang pernah ke jumpa? 
   
Secara rasminya jugak aku terpaksa postponed trip ke Thailand hujung tahun ni. Main reason sebab poket aku sekarang ni dilanda kemarau kering kontang. Dah tak boleh nak diselamatkan lagi dah. Unless kalau hujung tahun ni company aku tetiba bermurah hati nak bagi 12 bulan bonus! Fuh, kalaulah dapat bagai diangan.... ameen, nampaknya dunia ini ana yang punya lah. Secondly banjir kat Bangkok dijangka berlarutan lebih kurang sebulan lagi. Langkah yang paling selamat adalah don't take any risk at this moment. 


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...