Monday, August 8, 2011

urgent

Wah! Tajuk macam gempak aje, kan? Padahal takde pape pun. Last Thursday I received a call from Airworthiness Sector, DCA regarding my AMEL grant. I was scheduled to sit for the exam on 18th August, a week earlier than I expected. Normally the exam is scheduled on the last Thursday every month unless public holiday happen on that particular day, so the exam will be plan earlier. 

Since I got such a short notice eventhough I understood the DCA has right to call candidate for the exam at least two weeks before the intended date, terus otak aku tak boleh nak berfungsi dengan baik. Selepas ditimbang, didarab bahagi, campur dan tolak, akhirnya pagi tadi aku call DCA and request to postpone the date. Kena tadah telinga jugaklah, tapi dah alang2 telinga aku ni kebal, takde hal punya, haha.


Yang urgentnya adalah surat ni. Masa aku balik petang tadi dah ada kat dalam peti surat. But since I already asked for re-schedule the date, aku buat derk aje. Baru kejap tadi aku buka dan baca walaupun aku dah tahu apa yang tertulis. Sama seperti apa yang aku jangka. So, lepas ni aku kena all outlah study. Buku2 yang bertimbun tu nak kena buat sup, barulah takde yang tertinggal.

footnote: tengah hari tadi aku dan my gf buat keje yang tak pernah dibuat. Potong rambut tetengah hari buta. Selalunya aku pergi lepas balik kerja. Nampaknya lepas raya ni bolehlah skip lunch pergi facial pulak. Tapi pape pun, lepas rambut aku dipotong pendek aku rasa muda 10 tahun lah pulak, hahaha...!


2 comments:

  1. goodluck anne!
    my younger brother pun kerja aviation, tp baru lagi. dia amik exam dah lulus...so good luck to u!

    (tp siyes ek i tgk dia study pun mcm pening je buku tebal gila mcm phone directory...huhu...so all the best!)

    ReplyDelete
  2. thanks fatt!
    mmg pening jugak ler, itu yg i malas sungguh nk study tu, hehehe.. buku klau sebijik takper.. huhu.. mesti adik u study giler2 punya...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...